Regionalni festival TV minijatura Press Vitez
Short Piece TV Festival Press Knight in Serbia

Arhiva Vesti

25. Septembar 2012.

DECA, SUDBINE I OSAMA U ŽIŽI, KATASTROFALNA UPOTREBA MUZIKE

Selekcija TV Festivala Press vitez 2012. ove godine zapaža da je u centru pažnje mnogih autora dete i njegova sudbina, pa onda i sudba odraslog čoveka, problem naših naravi ali i osamljenosti. Selekcija je zadovoljna jer je do nje stigao rad stotinak autora, iz vise od 20 televizija i samostalnih producenata, iz zemlje i regiona.

Tehnički, radovi su uglavnom zadovoljavajućeg kvaliteta, ali kod mlađih autora ponekad je primetna katastrofalna upotreba vokalno-instrumentalne muzičke zavese koja se meša sa glasom govornika do polurazumljivosti. Reč čoveka je ipak bitnija od muzike, a ona treba da je podcrta a nikako stavi u drugi plan, naglašeno je po gledanju velikog dela radova.

Senzacija po svaku cenu uništava na ovaj način zdravo komuniciranje sa gledaocem, pa preporučujemo montažerima da pokušaju da nivo muzike bude ispod glasa sagovornika, da koriste instrumentale kao muzičke zavese za glasove sagovornika i naratora, a ne vokalno-instrumentalnu muziku.


Share

Nazad

Pretraga

Prijatelji festivala

http://www.kultura.gov.rs http://www.draganstojkov.com/en/ http://www.vila-jelena.com/home http://www.kultura.vojvodina.gov.rs http://www.kinoteka.org.rs http://www.festival.sk http://www.makehosting.com

Press Vitez na Facebook-u