Regionalni festival TV minijatura Press Vitez
Short Piece TV Festival Press Knight in Serbia

Vesti festivala

17. Juni 2012.

POMOĆU SLOVAČKE, PRESS VITEZ U FRANCUSKOJ

BEOGRAD/KOŠICE, 16. juna (Tanjug) - Nagradu TV Festivala "Pres vitez" iz Srbije, koja se kao jedna od glavnih priznanja tradicionalno, partnerski dodeljujuje na TV Festivalu Zlatni prosjak u Slovackoj, dobio je kratki dokumentarni film "Životne oblasti" reditelja Stida Kavalieria iz Francuske, saopštili su danas organizatori festivala.

Nagrađenom reditelju internacionalnu zlatnu medalju "Pres vitez" i grafiku poznatog vojvođanskog slikara Save Stojkova na svecanosti u Košicama uručio je predsednik TV Festivala "Pres vitez" Igor Aleksić.


U obrazloženju žirija "Zlatnog prosjaka" je navedeno da srpsko-slovačka nagrada za izrazite domete u TV stvaralaštvu ovoga puta odlazi u Francusku, jer se autor direktnim jezikom, bez uvijanja bavi problemima zajedničkog života Francuza sa građanima severnoafrickog porekla.

Svečanosti je prisustvovala i ambasadorka Srbije u

Slovačkoj Radmila Hrustanović, kao i visoki zvaničnici Slovačke i Evropske unije.
Share

Nazad

Pretraga

Prijatelji festivala

http://www.kultura.gov.rs http://www.draganstojkov.com/en/ http://www.vila-jelena.com/home http://www.kultura.vojvodina.gov.rs http://www.kinoteka.org.rs http://www.festival.sk http://www.makehosting.com

Press Vitez na Facebook-u